Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszpikos sonkatekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg franciasaláta
» 10 szelet gépsonka
» 2 dl tartármártás
» torma
» tejföl
» 2 db húsleveskocka
» fél citrom leve
» 2 púpozott evőkanál zselatinpor
» 1 kávéskanál porcukor
» csipetnyi
» A díszítéshez:
» 2 db keménytojás
» fél csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsleveskockát 6 dl vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatinport lábasba szórjuk, és a már kihűlt levesből 2 deciliternyit, illetve a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük, megáztatjuk, ha már egyben áll az egész, ráöntjük a többi húslevest, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk.

A túrót a tejföllel, a tormával, a sóval és a cukorral összekeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

Egy hosszúkás jénait fóliával kibélelünk úgy, hogy pereme is legyen. Egymás mellett elhelyezünk benne 8 tojáskarikát, és rátesszük a petrezselymet. Az aszpikos léből a tojáskarikákra kenünk egy keveset. Az így elkészített formát hűtőbe tesszük.

Az aszipkos lé felével összekeverjük a
franciasalátát és a tartármártást.

A hűtőből kivett formában elhelyezzük a
sonkatekercseket, amelyre rákanalazzuk a megmaradt zselatinos húslevest. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, ezután egyenletesen elosztjuk rajta a zselatinos
franciasalátát. A tetejét befedjük fóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük.

Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt tálra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk a tetejéről, majd szeleteljük.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 11:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zselatinport lábasba, citromlevet ráöntjük, többi húslevest, cukorral összekeverjük, sonkaszeleteket egyenként, hosszúkás jénait, aszpikos léből, tojáskarikákra kenünk, hűtőből kivett, megmaradt zselatinos, tetejét befedjük, fóliát óvatosan, sonkatekercseket, sonkaszeleteket, hűtőszekrényben, franciasalátát, húsleveskockát, tojáskarikákra, franciasalátát, petrezselymet, deciliternyit, húsleveskocka, franciasaláta, Összekeverjük, tartármártást, összekeverjük, összekeverjük, zselatinport, tojáskarikát, egyenletesen, petrezselyem, rákanalazzuk, folyamatosan, felcsavarjuk, tartármártás, sonkatekercs, zselatinpor, díszítéshez, franciasaláta, szelet gépsonka, tartármártás, torma, tejföl, húsleveskocka, citrom leve, kávéskanál porcukor, csipetnyi, díszítéshez, keménytojás, csokor petrezselyem,
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Joghurtos eper szelet
0 komment 13 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Pulykakocsonya
0 komment 1 ember kedveli
Banán kenyér
0 komment 5 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
Peach Spirit
0 komment 2 ember kedveli
Belga töltött paradicsom
0 komment 7 ember kedveli
Mokkakrémmel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal.
0 komment 6 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak
0 komment 6 ember kedveli
Chilis tarja sült hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládés molnárka
0 komment 6 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.